Jakie przyprawy i zioła podkreślają smak warzyw i grzybów?

Jakie przyprawy i zioła podkreślają smak warzyw i grzybów?

Jakie przyprawy i zioła podkreślają smak warzyw i grzybów?

Dziś zaprezentuję Wam jakie przyprawy i zioła pasują do niektórych warzyw i grzybów. Ja do niedawna nie wiedziałam, ale smak i aromat grzybów pięknie podkreśla lubczyk. Dzięki niemu grzyby są bardziej grzybowe:) A co z resztą naszych ulubionych warzyw? Poniżej, z pomocą Michela Morana podałam kilka warzyw, które po przyprawieniu odpowiednimi przyprawami idealnie smakują. Warzywa: Brukselka - gałka muszkatołowa, papryka, pieprz Dynia - curry, cynamon, czosnek, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kminek, papryka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, grzyby, kapustą, curry, imbir, ogórki, kapusta kiszona, czerwona kapusta, brukselka, dynia, fasola, ziemniaki, szpinak, kapusta z grochem, ogórki curry, ogórki w curry, ogórki kiszone, czerwona fasola, fasola czerwona

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.