Ajvar z papryki i bakłażana

Ajvar z papryki i bakłażana

Ajvar z papryki i bakłażana

  Pyszna domowa pasta warzywna z pieczonych papryk i bakłażanów. Aromatyczna i własna, a taka smakuje najlepiej:) Do kanapek, makaronów, ryżu, ziemniaków czy do ryb. Pyszota!:) Składniki: 6 papryk czerwonych 2 bakłażany 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek 4 łyżki octu winnego 2 łyżki miodu sól, pieprz, papryka słodka i ostra pół chilli Wykonanie: Bakłażany i paprykę umyj, odetnij szypułki. Piekarnik nagrzej do 180° (bez termoobiegu, grzanie góra-dół na środkowej półce) i piecz warzywa oko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, ryby, pasty, pasta, kanapki, ziemniaki, ryż, makarony, makaron, ryba, kanapka, sosy, dipy, bez pieczenia, pieczone ziemniaki, ryba w occie, pieczone ziemniaki z czosnkiem, sos do makaronu, sos do ryżu, ryż z warzywami, sos chilli

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.