Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami

Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami

Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami

Dzisiaj zapraszam na kolejne wigilijne i bardzo tradycyjne danie. Moim zdaniem, sekret pierogów tkwi w tym, żeby ciasto było jak najcieńsze i rozpływało się w ustach, a jednocześnie, żeby pierogi nie rozpadały się podczas gotowania. Pierogi na Święta warto zrobić kilka dni wcześniej i zamrozić, by oszczędzić sobie pracy przed samą Wigilią. Wystarczy wyłożyć je na desce posypanej mąką i w tej formie włożyć do zamrażalnika na kilka godzin. Gdy będą już zamarznięte, można je przełożyć do woreczka by zajmo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zakręcony Widelec

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

Zakręcony WidelecZakręcony Widelec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, kapustą, grzyby, pierogi, tarta, przepisy na święta, bułki, ciasto, kapusta kiszona, ziemniak, ziemniaki, do pracy, zupa grzybowa, boże narodzenie, pierogi z kapusta i grzybami, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto na boże narodzenie, dania na gorąco

Inne przepisy z Zakręcony Widelec

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.