Drożdżówka z kandyzowaną skórką pomarańczową

Drożdżówka z kandyzowaną skórką pomarańczową

Drożdżówka z kandyzowaną skórką pomarańczową

Idealna drożdżówka dla Wszystkich, którzy boją się wyrabiania ciasta drożdżowego. Jest pulchna, mięciutka i rozpływa się w ustach :) Składniki: - 6 jajek - 1 i 1/2 szklanki cukru - 100 g świeżych drożdży - 1 i 1/2 szklanki oleju rzepakowego - 2 szklanki mleka - 1 kg mąki pszennej - 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Przygotowanie: Jajka mieszamy z cukrem, dodajemy drożdże, wlewamy olej i mleko. Całości nie mieszamy, tylko odstawiamy na noc do lodówki. Rano dodajemy przesianą mąkę i skórę pomarańczową. Cias... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zainspirowana w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.