Sałatka z chleba i pomidorów. Panzanella.

Sałatka z chleba i pomidorów. Panzanella.

Sałatka z chleba i pomidorów. Panzanella.

Jak w każdej prostej potrawie z niewielu składników, tak i w tej włoskiej sałatce z chleba i pomidorów, chodzi przede wszystkim o ich rodzaj i jakość. Pomidory muszą być bardzo dojrzałe, miękkie i płynące sokiem. Pachnące latem. Chleb, najlepiej typu włoskiego, powinien być jednodniowy. A twarożek  dobrze gdyby był ricottą. Panzanella jest właściwie sposobem na wykorzystanie resztek. Przecież często mamy problem, co zrobić ze starszym pieczywem, a zbyt dojrzałe pomidory nie zawsze wzbudzają entuzjazm i w w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.