
Odwiedziła mnie ostatnio koleżanka i zapytała czy będzie jakieś hasło związane ze zbliżającymi się świętami. Odpowiedziałam. że raczej tak. Wtedy zasugerowała, abym przygotowała białą kiełbasę w piwie. Kupiłam Guinness'a i danie gotowe :) Z pogranicza tematu irlandzkiego i wielkanocnego. U mnie w domu biała kiełbasa była raczej gotowana i podawało się ją z chrzanem. Wersja pieczona jest bardziej aromatyczna i wyrazista w smaku. Może przekonać tych nieprzekonanych ;) A dodatek piwa sprawia, że nabiera charakte... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...