faworki (chrust)

faworki (chrust)

faworki (chrust)

Jeśli to jest jedyny dzień w roku, kiedy bezkarnie można się zajadać takimi niezdrowymi słodkościami, to ja to muszę wykorzystać Postanowiłam jeszcze zasilić nasze zapasy w faworki! A co! SKŁADNIKI 20 dag mąki pszennej 3 żółtka 3-4 łyżki gęstej śmietany (18% lub 24%) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki spirytusu szczypta soli cukier puder do posypania olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Mąkę wymieszać ze śmietaną. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, spirytus i sól. Wszystko zagniatać do otrzymania je... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zabawa smakiem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.