Zraziki rybne z ogórkiem kiszonym i papryką konserwową

Zraziki rybne z ogórkiem kiszonym i papryką konserwową

Zraziki rybne z ogórkiem kiszonym i papryką konserwową

Przepis na : obiad

Zraziki zazwyczaj robimy z wieprzowiny. Jednak tym razem obiad musiałam przygotować w wersji wegetariańskiej, wieprzowinę zamieniłam więc na rybę - konkretnie morszczuka. Zamiana okazała się bardzo owocna, więc polecam wszystkim rybne zraziki 😉 Zraziki rybne z ogórkiem kiszonym i papryką konserwową - przepis na 6 porcji Do przygotowania zrazików będą Ci potrzebne: 200g filetów z morszczuka, bułka grahamka, 400ml mleka, jajko, 60g cebuli, 50g masła, ok. 1/2 szklanki mąki owsianej, łyżeczka oregano, strąk papryki k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.