Pascha migdałowo-waniliowa

Pascha migdałowo-waniliowa

Pascha migdałowo-waniliowa

Przepis na : deser

Pascha to tradycyjna wielkanocna potrawa, która do dziś powszechnie pojawia się na naszych świątecznych stołach. U mnie w domu z pewnością nie może jej zabraknąć. Jej nazwa w chrześcijaństwie obrządku wschodniego jest synonimem Wielkanocy - najstarszego i najważniejszego święta chrześcijańskiego. Pascha migdałowo-waniliowa - przepis Do przygotowania paschy będą Ci potrzebne: 1kg twarogu z wiaderka, 200g masła, szklanka słodkiej śmietanki 12%, 250g mielonego erytrytolu, 5 żółtek, laska wanilii, 100g migdałó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.