Przepis na : deser
Pascha to tradycyjna wielkanocna potrawa, która do dziś powszechnie pojawia się na naszych świątecznych stołach. U mnie w domu z pewnością nie może jej zabraknąć. Jej nazwa w chrześcijaństwie obrządku wschodniego jest synonimem Wielkanocy - najstarszego i najważniejszego święta chrześcijańskiego. Pascha migdałowo-waniliowa - przepis Do przygotowania paschy będą Ci potrzebne: 1kg twarogu z wiaderka, 200g masła, szklanka słodkiej śmietanki 12%, 250g mielonego erytrytolu, 5 żółtek, laska wanilii, 100g migdałó... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...