Mazurek to tradycyjne ciasto wielkanocne, którego nie może zabraknąć na żadnym polskim stole. Ciasto to na naszych wielkanocnych stołach gości już od XVIIw. i najprawdopodobniej przywędrowało do nas aż z Turcji, choć istnieje także teoria, że pochodzi ono z Mazowsza, a jego nazwa wzięła się od mieszkańców tego rejonu, których zwano Mazurami. Mazurek kakaowy - przepis Do przygotowania ciasta będą Ci potrzebne: 300g mąki orkiszowej, 150g masła, 2 łyżki śmietany, 100g ksylitolu, 2 żółtka, 2 łyżki kakao. Do przygotowan... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...