Ciasto lawendowo - porzeczkowe

Ciasto lawendowo - porzeczkowe

Ciasto lawendowo - porzeczkowe

Musiałam zużyć paczkę porzeczek, dlatego upiekłam ciasto - babkę, do którego przymierzałam się już od dłuższego czasu. Ciasto prócz czerwonych porzeczek zawiera mak i suszone kwiaty lawendy. Dzięki tym wszystkim dodatkom ciasto ma wyjątkowy smak i wygląd...  Inspiracja Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  1/2 szklanki oleju rzepakowego,  szklanka cukru,  4 jajka, łyżka cukru waniliowego,  1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,  2 łyżeczki suszonych kwiatów lawen... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 29 marca 2014 10:34:10

wygląda bardzo smacznie:)

Olga Pilichowska, 29 marca 2014 11:29:41

Ciekawe połączenie - nigdy takiego nie próbowałam;)

Dusia, 29 marca 2014 14:39:15

fajne połączenie :) lubię takie ciasta do kawki czy herbatki

Karmel-itka., 29 marca 2014 18:34:04

lawendowe? ojej, intrygująco!

zufik, 29 marca 2014 18:51:23

Fajowe, ostatnio mam fazę na lawendę, kiedyś jej nie lubiłam, a teraz dodaję do wielu rzeczy np. sałatki.Twoje ciacho zapisuję, tylko porzeczek nie mam :)

Łucja, 29 marca 2014 20:52:52

Wspaniałe :) proszę kawałeczek !

Martha, 29 marca 2014 21:05:22

Śliczne to ciasto! : )Bardzo ciekawy pomysł!

ola in the kitchen, 29 marca 2014 22:25:44

Bardzo ciekawe połączenie smaków! A wygląd bardzo wiosenny :D

Asia W, 29 marca 2014 23:07:42

Kocham takie cista :) musi smakować wyśmienicie:)

gin, 30 marca 2014 17:31:40

Wyjątkowo uroczo się prezentuje. A smakować musiało zupełnie wyjątkowo :)

z miłości do słodkości, 31 marca 2014 12:10:18

Dziękuję bardzo:)) Ciasto jest naprawdę bardzo smaczne! Spróbujcie;))