Dzisiaj tak trochę z innej beczki, bo nie na słodko :) Makaron domowy- najlepszy, idealny, żaden sklepowy nie dorówna mu w smaku. 4 jajka 400 g mąki 1 łyżka oliwy Całość wyrabiamy, dzielimy na trzy części, wałkujemy na cienkie placki. Rozkładamy je na ściereczkach i nieco podsuszamy . Zwijamy w rulonik i kroimy ostrym nożem makaron Gotujemy w osolonej wodzie . Pycha! czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...