KLOPSIKI W SOSIE KOPERKOWYM

KLOPSIKI W SOSIE KOPERKOWYM

KLOPSIKI W SOSIE KOPERKOWYM

Te małe mięsne kuleczki, podane z delikatnym sosem śmietanowo koperkowym będą idealnym daniem obiadowym. Podane z makaronem lub całymi młodymi ziemniaczkami..mmm...pyszotka! Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego np z szynki 4 łyżki bułki tartej 3 łyżki śmietany 18% pół szklanki śmietany słodkiej 30% pęczek koperku sól, pieprz bulion drobiowy- 3 szklanki mąka - 2 łyżki Koperek siekamy. Wykonanie: Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem. Do masy dodajemy bułkę tartą, oraz 3 łyżki posiekanego koperku,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Majeczką w kuchni

Autor

Marta Sztabińska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, tarta, mięso mielone, makaron, makarony, bułki, mięso, sosy, dania obiadowe, ziemniaki, szynka, pulpeciki, dania mięsne, wieprzowina, dania z makaronem, tarta na słodko, makaron z szynką, szynka gotowana

Inne przepisy z Z Majeczką w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.