USZKA Z GRZYBAMI DO BARSZCZU WIGILIJNEGO

USZKA Z GRZYBAMI DO BARSZCZU WIGILIJNEGO

USZKA Z GRZYBAMI DO BARSZCZU WIGILIJNEGO

- składniki: ciasto: 150 g ekologicznej mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 50 ml wody sólfarsz: 70 g grzybów namoczonych dzień wcześniej, ugotowanych do miękkości 1 duża cebula 1 łyżka masła sól pieprzSposób przygotowania: Cebulę podsmażyc na maśle. Ugotowane grzyby wychłodzić i zmielić trzy razy w maszynce do mięsa.    Podsmażyć z cebulką. Doprawić według własnego smaku.Zrobic ciasto jak na pierogi. Rozwałkować ciasto, wykrawać kółeczka, napełniać farszem i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.