Przepis na : śniadanie
Właściwie nazwałam tę propozycję sałatką ,ale możliwe ,że weźmiecie to również za solidną porcję obiadu ,na chłodno. Żar się z nieba leje dlatego powinniśmy pomyśleć raczej o wychłodzeniu żołądka niż nadmiernym jego przegrzaniu .Proponuję tę oto sałatkę ,którą możecie zabrać ze sobą pakując do pudełka. Idealnie sprawdzi się na plaży, na pikniku, ewentualnie na parkingu podczas Waszych wakacyjnych wojaży. Tę sałatkę bardzo często robiłam będąc na Sycylii dzień wcześniej, aby potem móc ją zabrać przede wszy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...