Risotto dyniowe (Risotto alla zucca)

Risotto dyniowe (Risotto alla zucca)

Risotto dyniowe (Risotto alla zucca)

Jesienne danie jednogarnkowe z wykorzystaniem sezonowej dyni. Będzie ciekawym pomysłem na wegetariański obiad, ale może być również dodatkiem do mięsnego dania głównego.  Składniki na 2 porcje: 1/2 szkl. g ryżu carnaroli lub arborio 2 szkl. bulionu warzywnego 200 g dyni 50 ml białego wina 2 łyżki masła 2 łyżki startego sera Parmigiano Reggiano 2 łyżki oliwy sól, świeżo mielony pieprz Cebulę i obraną dynię pokroić w kostkę. W garnku lub dużej patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Dodać dynię i całość pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.