Przepis na : kolacja
Wydawać by się mogło, że bakłażana trzeba obrać przed przygotowaniem, bo twarda i gruba... Jestem zdecydowanie na nie!!! Skórkę należy zostawić ponieważ zawiera błonnik oraz związki fenolowe oraz podążając za starą zasadą i jakże prawdziwą, że pod skórką jest najwięcej witamin. Jedyne na co należy zwrócić uwagę to to że bakłażana nie powinniśmy jeść na surowo gdyż zawiera solaninę. Warto też posolić go i odstawić na chwilę a następnie osuszyć wtedy straci swój gorzkawy smak. Składniki: 2 średniej wielkości bakła... czytaj dalej...
Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!
Czytaj dalej...