Przepis na : obiad
Domowy makaron może nie należy do najszybszych dań jednak wysiłek zostaje nagrodzony. Jeżeli gdzieś w pobliżu kuchni kręcą się silne dłonie warto je zawołać gdyż wałkowanie oraz wyrabianie ciasta wymaga sporej siły!! Jeżeli posiadasz maszynkę do makaronu znacznie Ci ułatwi pracę, jednakże jeżeli jej nie masz nie poddawaj się ostry nóż i wałek też wystarczy. Jeżeli zrobisz więcej makarony niż planowałeś, nie ma problemu, nie zmarnuję się! nie gotuj, tylko porządnie wysusz i schowaj ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...