Przepis na szybki chleb pszenny, bardzo przypominający pieczywo, jakie na co dzień kupujemy w sklepie – oczywiście tylko z wyglądu, bo w smaku chleb jest o niebo lepszy i dłużej zachowuje świeżość. Jeśli wahacie się czy taki chlebuś zrobić, powinno Was przekonać, że rośnie tylko 15 minut! Jest bardzo smaczny i wyjątkowo prosty. Przepis oryginalny od Pastelle, gdzie chleb nazywa się „Kubański”. Miałam tylko problem z dostaniem odpowiedniej mąki, ale typ 650, którego mi brakowało po dłuższy... czytaj dalej...
7 g drożdży instant to mniej więcej 25 g świeżych drożdży. Jednak do chlebów polecane są raczej te suche drożdże – do słodkich, puszystych wypieków – świeże
Ciasto „maratończyk” Ale mnie zachęciłaś do zrobienia tego chleba. Szkoda byłoby nie skorzystać z takiego łatwego przepisu. Dzięki
Żaden chleb nie smakuje jak własnej domowej roboty
Domowe chleby są najlepsze a jak do tego tak szybko można je upiec to nie zostaje nam nic innego jak zakasać rękawy
Nie rób mi tego Natalio….. ja powinnam zdecydowanie iść na chlebowy odwyk a Ty mnie kusisz…;)
Ależ się cieszę, że chlebek smakował. Wygląda pięknie! Z pszennych bochenków ten jest moim zdecydowanym faworytem Dziękuję za podlinkowanie