Groch z kapustą (źródło: almamarket.pl)Składniki: 1/4 kg grochu łuskanego1/2 kg kapusty kiszonejolejsólpieprzliście lauroweziele angielskieSposób przygotowania:Przez dobę moczyć groch w zimnej wodzie, a następnie kilkakrotnie przepłukać groch w zimnej wodzie.Następnego dnia gotować groch w czystej wodzie, aż zmięknie.Drobno poszatkować kapustę, dodać przyprawy i dusić przez godzinę z odrobiną oleju, uzupełniając wodę.Po zagotowaniu zmieszać kapustę z grochem, doprawić do smaku. Źródło: http://www.almamarket.pl/akademia-smaku/przepis/10222 czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Pasjonaci kuchni z całego świata.