Wołowina w sosie z pomarańczy i pierników z dodatkiem śliwek suszonych. Pachnie świętami już podczas jej przygotowania. Zastanawiacie się czy takie połączenie jest dobre. Zapewniam że zasmakuje wam. Święta kojarzą się z piernikiem i pomarańczami, a można je wykorzystać nie tylko w wersji deserowej. 70 dkg wołowiny 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 szklanka soku ze świeżych pomarańczy 1 łyżeczka skórki pomarańczowej kandyzowanej 1 szklanka wina czerwonego półwytrawnego 1 gwiazdka anyżu 400 ml bulionu warzywn... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...