Pikantna grzybowa z pastą curry i kaszą

Pikantna grzybowa z pastą curry i kaszą

Pikantna grzybowa z pastą curry i kaszą

Rozgrzewająca zupa grzybowa z pastą curry i sosem paprykowym. Do zupy dodałam kasze jęczmienną przez co zupa jest jeszcze bardziej syta.                 składniki: 2 marchewki 1 kawałek korzenia selera 1 por biała część 2 ziemniaki 1 pietruszka korzeń 40 dkg podgrzybków 1 cebula 3 łyżki kaszy jęczmiennej sól, pieprz czarny i czerwony 1 łyżeczka majeranku 3 łyżeczki sosu paprykowego ostrego 2 łyżki pasty curry 2 łyżki śmietany 18 % do zup natka pietruszki olej rzepakowy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.