Puszyste placki bananowe

Puszyste placki bananowe

Puszyste placki bananowe

Puszyste placki bananowe, czyli najlepszy przepis na szybkie i smaczne wykorzystanie dojrzałych bananów. Przez słodycz dojrzałych bananów możemy nie dodawać do nich cukru, a także smażyć bez oleju. W ten sposób uzyskamy nieco odchudzoną wersję. Ogólnie rzecz biorąc bardzo polecam i apeluję, nie wyrzucajcie dojrzałych bananów, zróbcie z nich placki! 😉 Przepis na puszyste placki bananowe Składniki 2 średnie dojrzałe banany (240 g) 2 jajka szklanka mąki (120 g) łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie olej do smażeni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu WegePrzepis

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.