Uwielbiam szparagi i gdy tylko jest na nie sezon królują w kuchni we wszelakiej postaci. Dzisiaj jajecznica ze szparagami, z przepisu mojej drugiej połówki, która smakuje obłędnie! Ogólnie rzecz biorąc to warzywo sezonowe idealnie komponuje się z jajkami. Jeśli również jesteście fanami szparagów gorąco wam polecam ten przepis 😉 Przepis na jajecznicę ze szparagami Składniki około 200 g szaragów 5 jajek pół cebuli (50 g) 2 łyżeczki masła (20 g) sól i pieprz wedle uznania opcjonalnie łyżka szczypiork... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...