Kotlety sojowe

Kotlety sojowe

Kotlety sojowe

Składniki: ziarna soi (1,5 szklanki suchych, czyli po namoczeniu 3 szklanki) cebula (1 szt. duża) czosnek (3 ząbki) mąka kukurydziana (1/2 szklanki) bułka tarta (1/4 szklanki) sól pieprz ziołowy przyprawa pikantna do grilla olej Czas przygotowania: 30 min. Liczba porcji: 2 (6 szt.) Przygotowanie: Soję zalewamy wodą i zostawiamy na 1 dzień żeby wchłonęła wodę i zmiękła. Następnego dnia możemy robić kotlety. Obieramy, myjemy, kroimy i smażymy cebulę. Solimy w trakcie smażenia. Odcedzamy soję. Dodajemy do niej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weganka gotuje

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.