Śliwki pod bezglutenową kruszonką
Śliwki pod bezglutenową kruszonką
Sezon na śliwki wkrótce się skończy, więc warto przygotować deser na bazie tych wartościowych owoców, zanim ich zabranie. Polecam upiec je pod bezglutenową, jaglaną kruszonką. Ten deser przygotowuje się szybko i małym nakładem pracy. Ciacho świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i po ostudzeniu 😋 Składniki : 180 g mąki jaglanej 100 g masła 80 g cukru 1/2 łyżeczki cynamonu śliwki 3 łyżeczki brązowego cukru Wszystkie składniki wyrobić na grudkową masę. Wstawić do lodówki na minimum 30... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie
Autor
Badylarka
gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, bezglutenowe
Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję