Zbliżają się Święta. Za sprawą sklepu Bee.pl (bardzo dziękuję 😊) mam już spory zapasik bakalii do świątecznych wypieków i deserów. Część z nich postanowiłam jednak uszczknąć, by przygotować bogate w smaku praliny z nadzieniem bakaliowym. Są łatwe w wykonaniu i można je dowolnie komponować w zależności od tego, na co mamy ochotę i - co ważne dla alergików - jakie składniki możemy jeść. Składniki (na 16 pralin): 100 g suszonych daktyli bez pestek 100 g suszonej żurawiny 100 g nasion słonecznika 25 g siemienia l... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)