Na Mazowszu chłodno, wietrznie i deszczowo. Wieczór postanowiłam umilić czymś smacznym, słodkim i rozgrzewającym. Zostało mi trochę śliwek kupionych w sobotę i resztka pęczaku. Reszta składników "sama się nawinęła" ;) Składniki (na 2 porcje): szklanka ugotowanego ciepłego pęczaku 10 śliwek węgierek jabłko (u mnie twarde odmiany Gala) cynamon kardamon chlust czerwonego porto Śliwki przepołowić wzdłuż. Wyjąć pestki. Ułożyć śliwki miąższem do dołu na rozgrzanej patelni. Smażyć śliwki po obu stronach, by brzegi śliw... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)