Lubicie cukinię? Ja bardzo 😊 I dlatego co roku sporo jej wysiewam, a potem kombinuję, co mam z wyrośniętymi okazami, których nie nadążamy zjadać, bo przecież nie samą cukinią człowiek żyje 😉😊 Dlatego te olbrzymy raz w tygodniu idą na pasztet, czy - jak kto woli - pieczeń. Dziś zapraszam na wersję czarną. Składniki (na keksówkę) 150 ml kaszy gryczanej prażonej 150 ml czarnej soczewicy 1 kg cukinii bez waty i nasion 2 jajka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki kaszy manny pół łyżeczki... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)