Składniki 500g pomidorów 300ml wywaru warzywnego 2 gałązki tymianku 4-5 sztuk szalotki- cebulka 2-3 ząbki czosnku sol i pieprz do smaku oliwa z oliwek 2-3 kromki chleba tostowego pokrojonego w kostkę kawałek kurkumy 2-3 cm ser cheddar starty Wykonanie Pomidory ułożyć na blaszce do pieczenia ,skropić oliwą ,dodać gałązki tymianku i piec przez 30-35 minut w 180 ° C. Kostki chleba skropić oliwą z oliwek ,doprawić solą i pieprzem ,piec w piekarniku 10-15 minut ,lub do złotego koloru. Podsmażyć cebulę i czosnek na ol... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..