Składniki 450 g kurczaka ( u mnie uda kurczaka) 1/4 szklanki sosu sojowego 2 łyżki cukru brązowego 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka startego imbiru Wykonanie Pokroić na cienkie plastry mięso. Wymieszać sos sojowy, brązowy cukier, czosnek i imbir. Namoczyć plastry kurczaka w marynacie .Przykryć szczelnie i marynować w lodówce około 2-3 godzin . Odwodnić w dehydratorze w temperaturze 52 stopnie C przez 2-3godziny lub do sucha . czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..