http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/03/sos-z-kurek.html Składniki 500 g kurek 2-3 cebule śmietana 18 % natka pietruszki sól biały pieprz WYKONANIE Cebulę drobno siekamy,szklimy na oleju lub maśle,dodajemy pokrojone kurki i razem dusimy.Gdy grzyby są już miękkie , do śmietany wlewamy trochę gorącego sosu z kurek (który powstaje przy duszeniu grzybów) i trochę mąki,wszystko razem mieszamy i dodajemy do kurek.Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki. SOS Z KUREK Maklowicza Dobre r... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..