niezawodny biszkopt

niezawodny biszkopt

niezawodny biszkopt

      Składniki 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 szklanka ( 250 ml) mąki pszennej - 6 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli- Wykonanie Oddzielić żółtka od białek..Białka, ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Gdy piana jest już dość sztywna ubijać,nadal ,ale powoli dosypuj cukier, po dwie - trzy łyżki aż do końca. Następnie dodawać po jednym żółtku delikatnie mieszając pianę łyżką lub szpatułką. Obie mąki wymieszać ze sobą. Teraz ręcznie dodawać mąkę po dwie - trzy łyżki, i delikatn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, ciasto, ciasto z białek

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.