Składniki 3 szklanki wody 3 ziemniaki nie obrane ,wyszorowane główka czosnku pokrojone wzdłuż ząbków Wykonanie Do garnka wlać 3 szklanki wody,którą należy zagotować . Po 3 minutach dodać 3 wyszorowane i pokrojone w kostkę ziemniaki w łupinach. Następnie obrać główkę czosnku , pokroić wzdłuż ząbków. Dorzucić do zupy po kolejnych 3 minutach. Gotować 3 minuty. Po 3 minutach dodać 2 łyżki siemienia lnianego. Gotować zupę na małym ogniu przez co najmniej 30 minut. Zupę lekko przestudzić i zmiksować ,teraz gotowa do użyci... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..