To super wilgotne i do ść s ł odkie ciasto na przek ą sk ę do szkoły ,do kawy. łatwe do upieczenia dla pocz ą tkuj ą cych, przygotowanie trwa tylko 15 minut, aby wstawić do pieca! Sk ł adniki 1 szkl bia ł ej m ą ki pszennej* patrz uwagi na bezglutenową 1/3 szklanki m ą ki pełnoziarnistej 1 ł y ż eczka proszku do pieczenia 1 ł y ż eczka mielonego cynamonu ł y ż eczka sody p ół ł y ż eczki soli 2 du ż e jajka pół szkl.oleju rzepakowy,awokado pół szkl.miodu 2 ł y ż eczki ekstrakt wanili 1 ½ szkl startej cukinii ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..