Składniki: śledzie matjasy 8 sztuk, cebula 3 sztuki, ogórek kiszony 2 sztuki, cukier 2 łyżeczki, pieprz mielony 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 1 łyżka, olej rzepakowy 1 szklanka Ogórki kiszone obrać ze skóry i drobno pokroić w kosteczkę. Cebule obrać i pokroić w drobną kosteczkę, wsypać z ogórkami do miski i posypać cukrem, wymieszać. Śledzie pokroić w drobną kosteczkę i wsypać do cebuli. Dodać pieprz mielony, ocet jabłkowy i wymieszać, wlać olej rzepakowy, przełożyć do słoika, zamknąć i schować do lodówki najlep... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...