Składniki: NADZIENIE: jabłka 6 sztuk, mak 1 szklanka, rodzynki 1/2 szklanki, cukier 4 łyżki, mąka ziemniaczana 2 łyżki płaskie, cynamon 1 łyżka, skórka starta z cytryny 1 łyżeczka CIASTO: drożdże świeże 10 dag, mąka tortowa 60 dag, mleko 3/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, jajka 2 sztuki "M", żółtka 6 sztuk "M", margaryna 12,5 dag, sól - szczypta, żółtka 1 sztuka "M", mleko 1 łyżka, cukier puder - ile potrzeba do misy robota wkruszyć świeże drożdże, wsypać 2 łyżki mąki i cukru, wlać 1/4 szklankę letniego mleka i ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...