Pierś z kurczaka marynowana i pieczona w musztardzie francuskiej

Pierś z kurczaka marynowana i pieczona w musztardzie francuskiej

Pierś z kurczaka marynowana i pieczona w musztardzie francuskiej

Przepis na : obiad

Ostatnio na naszym stole pojawiają się lekkie i proste obiady. A co w tym najfajniejszego? Nie dość, że ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu i wymaga małych nakładów pracy, to okazuje się, że proste rzeczy mogą być naprawdę smaczne :) SKŁADNIKI: Dla dwóch osób. 1 duża pierś z kurczaka 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cukinia 1 bakłażan 1 papryka 1 czerwona cebula 1 łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Pierś z kurczaka oczyszczamy,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Katie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

wkuchnikatiewkuchnikatie

Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, piersi, pierś, papryka, diety, cukinia, dieta, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, obiad, do pracy, francuskie, kurczak pieczony, kurczak w miodzie, kurczak z warzywami, warzywa na patelnie, kurczak z papryką , kurczak grillowany, obiad dla 2 osób, dieta oczyszczająca

Inne przepisy z W kuchni Katie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.