Nareszcie sobie o nas przypomniało słońce!Piękne, ciepłe promienie oświetlają i ogrzewają (wręcz palą)wszystkie stworzenia dookoła. Szum drzew, krzyk bawiących się dzieci, plusk wody w ogrodowychbasenach sąsiadów. Lato, wakacje w pełni. A ja chcąc się czymś zając, skubię.Skubię ciasto. SKUBANIEC Z AGRESTEM I CZERWONĄ PORZECZKĄ.(Babcina receptura)500g mąkiłyżka kakao5 żółtek5 białek + 1 łyżka cukru5 łyżek cukru2 łyżeczki proszku do pieczeniakostka margarynyoczyszczony agrest i porzec... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...skubnę i to chętnie :)! Pychotahttp://niebieskapistacja.blox.pl/
u mnie na taki skubaniec mówi się pleśniak i ja bardzo chętnie skubnę , tym bardziej ,że agrest w wypiekach uwielbiam :D
Uwielbiam takie "babcine" ciasta, chociaż skubaniec jest u nas raczej "mamowy":) Z agrestem i porzeczkami przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, kiedy to skubałyśmy (nomen omen) z siostrą owoce z krzaczków. Pycha!
U mnie to też pleśniak:)A ja mam rabarbarowy:)Poczęstuję się chetnie Twoim:)
Dołączam się do skubania :) Tylko, że po moim skubaniu to niewiele może już zostać :)
Skubany nie wygląda, ale przecież pyszny jest! Skubnę, bo zapomniałam o tej pyszności:)Pozdrawiam serdecznie, Karmelitko!
Cześć:)Wygląda wspaniale!! Musi być bardzo owocowe i wilgotne, pycha:)Pozdrawiam
Ty skubańcu! :) Przypomina pleśniak, choć robimy go trochę na inny sposób. :)