Kiedy słońce zagląda w okno..

Kiedy słońce zagląda w okno..

Kiedy słońce zagląda w okno..

Pomiędzy stłoczonymi ludźmi wciskam się do pociągu. Niespostrzeżenie zajmuję miejsce przy oknie, w kącie. Nikt tu mnienie dojrzy. Staram się być niewidzialna. Mała, szara, nie rzucać się w oczy. Słyszę charakterystyczny syk. Drzwi zamykają się, pociąg rusza. Mgła jak mleko spowija drogę. A przez nią przebić próbuje się słońce. Młode, rześkie i poranne. Usielnie stara się promieniami łaskotać mą twarz. Wkońcu mgła opada, a ono, z uśmiechem na swym złotym, pyzatym obliczu, wita wysiadający tłum. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, cebula, wegańskie, sosy, deser, desery, torty, tort, ciasto, miód, mielone, tarta, bułki, mięso, pulpeciki, ryba w ciescie, jajko, czosnek, mięso mielone, wieprzowina, zupa, sos do mielonego , sos do jajek, masło czosnek, zupa z mięsem mielonym, ciasta z masa

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Fuchsia, 23 marca 2012 13:57:55

Świetny pomysł na sos do pulpecików. Na pewno jest fajną alternatywą dla sosu pomidorowego.

Maggie, 23 marca 2012 14:36:40

Swietny sos! Koniecznie musze wyprobowac, bo wszystkie sosy na bazie musztardy uwielbiam. A podroze pociagiem tez kiedys lubilam. Nawet te najdluzsze. Teraz chyba sie starzeje, a na starosc robie sie niecierpliwa...

asieja, 23 marca 2012 16:27:10

fajny ten sos!

Kasia S,, 23 marca 2012 16:27:47

u mnie w domu, pulpety trzeba pilnować, znikają z prędkością zamykających się drzwi pociągu :D Ale te widać, że tez znikają.

ozzie, 23 marca 2012 18:08:19

świetny przepis!!! Gratuluje pomysłu!!:)))

Lady_Mosquito, 23 marca 2012 18:54:24

super są te pulpet, a sosik pierwsza klasa ;3

Panna Malwinna, 23 marca 2012 18:57:22

Pomysł na sos rewelacyjny!

A ., 23 marca 2012 22:04:51

normalnie pulpetów nie znoszę, ale ten sos mógłby chyba zmienić moje na nie spojrzenie : )

slyvvia, 23 marca 2012 22:09:17

Znakomite. Muszę zrobić :)

Vanilia81, 23 marca 2012 23:53:32

Kochana Ty mnie w kompleksy wpędzasz, ja od zawsze tylko sos pomidorowy do pulpetów robię...nudaaaa. No ale nastepnym razem męża zaskoczę :) O tak! :*

Lovelykate, 23 marca 2012 23:57:08

Ciekawy, pyszny przepis. Nigdy nie jadłam pulpetów w takim sosie :)

Nemi, 24 marca 2012 02:26:16

Wreszcie będzie apetyczna odmiana po sosie pomidorowym lub grzybowym:)

Shyfull, 24 marca 2012 10:57:32

o takim sosie do pulpecików nie słyszałam, ale wygląda bardzo smakowicie ;)

Ala, 25 marca 2012 00:11:57

Swietne, aromatyczne! +fajnie piszesz

przecinkowa, 25 marca 2012 00:30:02

Jestem pod wrażeniem :) Mimo, że nie jestem wielką zwolenniczką musztardy to wypróbuję bo bardzo ciekawie się zapowiada :)

Usagi, 25 marca 2012 11:52:37

Świetnie wyglądają, pewnie też super smakują. wypróbuję przy najbliższej okazji, bo mi się pomysły na obiady powoli kończą.Fajną mamy pogodę - rano mgła niczym gęsta wata, a potem błękitne, niebieskie niebo - cudowna wiosna.Pozdrawiam

burczymiwbrzuchu, 25 marca 2012 14:39:56

Uwielbiam musztardowo-miodowe sosy! Na pewno świetnie smakują z klopsikami :)

chantel, 25 marca 2012 16:50:38

smakowite pulpety :)a w pociągu zawsze zajmuję miejsce przy oknie...gdy chcę się odgrodzić zakładam słuchawki na uszy, zamykam oczy i w rytmie muzyki dojeżdżam do swojej stacji...

piegusek1976, 25 marca 2012 23:27:55

ostre pulpety-narobiłaś mi na nie smaka :)pozdrawiam

Monica, 26 marca 2012 18:19:17

Nie jeżdżę pociągami, ale jeździłam i wiem, że mają nieodpartą magię, szczególnie w podróżach po kroju :)Pulpeciki urocze, lubię bardzo :)

Ania Włodarczyk (aka vespertine), 26 marca 2012 21:47:31

O w mordę! Dla mnie obłędne!

Barbara, 27 marca 2012 18:30:35

Przepis na sos muszę podrzucić mojej Mamie, bo nawet często robi pulpeciki :-)Ostatnio miałam długą podróż pociągami i mimo, że wiele godzin jazdy jest męczące, to uwielbiam nimi podróżować :-)

Majana, 29 marca 2012 00:51:37

Świetny pomysł z tym sosem. Fajne smaki. Z pewnością by mi posmakowały te pulpeciki.

Nieśka, 29 marca 2012 13:13:55

O, ciekawe!

Niebieska Pistacja, 3 kwietnia 2012 00:55:41

fajne połączenie, muszę kiedyś spróbować