Chleb pszenny na zakwasie (z garnka)

Chleb pszenny na zakwasie (z garnka)

Chleb pszenny na zakwasie (z garnka)

Jeśli wyhodowaliście już zakwas, warto nauczyć się piec podstawowy chlebek na zakwasie. Przepis poniżej jest podobny w wykonaniu do drożdżowego chleba z garnka. Chlebek taki pomimo mąki pszennej wychodzi ciemniejszy i kwaśniejszy od tego na drożdżach. Przyznam, że zapomniałam czy przepis pochodzi z grupy na Facebooku czy z YouTube. Składniki: (na duży bochenek, na zdjęciach wypiek z połowy porcji) 400 g zakwasu żytniego 250 ml zimnej wody 500 g mąki pszennej typu 550 + dodatkowe ok. 50 g gdy nasz zakwas jes... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni bez szafek

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.