Pierś z kaczki faszerowana grzybami leśnymi

Pierś z kaczki faszerowana grzybami leśnymi

Pierś z kaczki faszerowana grzybami leśnymi

Przepis na : obiad

Kaczka ma swój niepowtarzalny smak. Nie wszystkim odpowiada, dlatego warto spróbować rożnych połączeń i dodatków. SKŁADNIKI 5-6  piersi z kaczki grzyby leśne np podgrzybki (używam mrożonych) Sól i pieprz  majeranek, tymianek, liść laurowy, imbir WYKONANIE Z piersi  kaczki usuwamy skórę i trochę rozbijamy.  Obsypujemy solą, majerankiem i pieprzem. Odstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki. Następnie układamy ok. trzy cztery grzyby małe lub duże przekrojone. Rolujemy związujemy nic... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.