Krewetki smażone na maśle z czosnkiem

Krewetki smażone na maśle z czosnkiem

Krewetki smażone na maśle z czosnkiem

Krewetki, owoce morza stają się dość popularne jako przekąska. Najlepsze to świeże. Wcześniejszy post  prezentuje przygotowanie świeżych krewetek. Zajrzyjcie  TU  W tym poście polecam krewetki smażone na maśle z czosnkiem i grzankami. SKŁADNIKI: Porcja dla dwóch osób. 15 krewetek 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku trochę papryczki chili ( dla smakoszy pikantnych dań) 50 ml białego wytrawnego wina (opcjonalnie) sól, pieprz do smaku  łyżka posiekanej natki pietruszki  bagietka, WYKONANIE:  Krewetki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.