Jajka faszerowane z oliwkami i groszkiem konserwowym

Jajka faszerowane z oliwkami i groszkiem konserwowym

Jajka faszerowane z oliwkami i groszkiem konserwowym

Najbardziej znane przepisy na faszerowane jajka to jajka faszerowane pieczarkami , szynką, łososiem lub tuńczykiem. Poniżej natomiast znajdziesz przepis z oliwkami i groszkiem konserwowym. Jak zrobić faszerowane jajka? Faszerowane jajka z oliwkami i groszkiem konserwowym przygotujesz, przekrawając wzdłuż na pół ugotowane na twardo jajka. Następnie należy wydrążyć żółtka. Kolejnym krokiem jest przygotowanie nadzienia – w tej wersji do żółtek dodajemy posiekane drobno oliwki i zblendowany groszek. Całość miesza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Via Gusto

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.