Gotowanie kalafiora to jedna z podstawowych umiejętności każdego kucharza, któremu zależy na zdrowej i smacznej kuchni. Kalafior to warzywo, które wzbogaci każde danie o cenne składniki odżywcze, takie jak witaminy C, K i B6, a także błonnik i przeciwutleniacze. Warto jednak pamiętać, że odpowiednie gotowanie pozwoli na zachowanie jego wartości odżywczych i smaku. Jak najlepiej ugotować kalafiora? Najlepszym sposobem na ugotowanie kalafiora jest gotowanie na parze . Gotowanie na parze pozwoli zachować większo... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...