Domowy Chleb Pszenny Razowy na Zaczynie Pate

Domowy Chleb Pszenny Razowy  na Zaczynie Pate

Domowy Chleb Pszenny Razowy na Zaczynie Pate

Witam Serdecznie Propozycja na kolejny domowy chlebek tym razem pszenny razowy na zaczynie pate. Przepis na chleb pochodzi z książki J.Hamelman „Chleb” z małymi moimi modyfikacjami . Zachęcam do domowego wypieku chleba :) Będziemy potrzebować: Z podanych proporcji upieczemy chleb o wadze około 700 g na zaczyn pate fermentee: 120 g mąki pszenna typ 650 80 g wody ciepłej 5 g soli 1 g drożdży instant na ciasto : 230 g mąki razowej typ 1850 120 g mąki pszennej typ 650 230 g wody ciepłej 5 g soli 2 g drożdży insta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Piecze Chleb

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.