Przepisy z warsztatów z Sebastianem Krauzowiczem

Przepisy z warsztatów z Sebastianem Krauzowiczem

Przepis na : obiad

Dziś gotujemy z Sebastianem Krauzowiczem dzięki przepisom z warsztatów To Jest Nasz Drób, które odbyły się we Włoskiej Akademii Kulinarnej Soho Factory. Oprócz samych przepisów dowiedziałam się też jak przechowywać mięso i na co zwracać uwagę kupując drób. Idąc po zakupy, powinniśmy zabrać ze sobą torbę termiczną. Po powrocie do domu należy przełożyć kurczaka do pojemnika ze szkła lub plastiku przeznaczonego do kontaktu z żywnością, ale nie należy myć surowego mięsa, bo nie eliminuje to bakterii a wprost prze...

Czytaj dalej na blogu Ugotowane pozamiatane

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.