Wiosna tuż, tuż 😋 Czas ożywić dania wiosennymi dodatkami. Dzisiaj pomysł na wykorzystanie sałaty masłowej. Sałatę wymieszałam z sosem przygotowanym na bazie jogurtu greckiego i utartego żółtka wraz z dodatkiem cukru oraz soku z cytryny. Sałatka będzie idealna dla wielbicieli słodko-kwaśnych smaków. Dodatkowo do sałaty dodałam dużą ilość szczypiorku oraz starte białko. Poniższą sałatę podawać od razu po wymieszaniu składników, ponieważ z czasem puści bardzo dużą ilość wody. Składniki na 1 miskę: 1 młod... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)