Rolada drożdżowa z jagodami

Rolada drożdżowa z jagodami

Rolada drożdżowa z jagodami

Miękkie, puszyste ciasto drożdżowe posmarowane serkiem homogenizowanym i nadziane dużą ilością jagód.  Idealny wypiek do kubka mrożonej kawy. Przepis dodaje do akcji Słodkie jagodowe lato . Składniki: 450-500 g mąki pszennej typu 500 80 g cukru 80 g miękkiego masła 1 łyżeczka soli 1  łyżeczka cukru waniliowego 1 opakowanie suszonych drożdży (8 g suszonych lub 15-20 g świeżych drożdży) 1 jajko 1 i 1/4 szklanki mleka 150 g serka homogenizowanego 150 g jagód cukier puder do posypania Do miski wsypać mąkę i w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, z jagodami, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, puszyste ciasto, roladki, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z kawą

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.