Pączki z masą krówkową

Pączki z masą krówkową

Pączki z masą krówkową

Domowe pączki nadziane masą krówkową - pycha!   Miękkie, pulchne i bardzo słodkie. Zdaje sobie sprawę, że poniższe pączki to bomby kaloryczne, ale warto od czasu do czasu "zaszaleć" ze słodkościami :) Pączki z poniższego przepisu najlepiej smakują w dniu smażenia. Oczywiście masę krówkową możecie zastąpić konfiturą śliwkową, dżemem jak i kremem czekoladowym.  Składniki na 6-8 pączków: 2 szklanki mąki pszennej tortowej (wagowo 250 g) 2 żółtka + 1 całe jajko 100 ml mleka 15 g świeżych drożdży ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pączki, ciasto, placki, krem, krem czekoladowy, przekąska, przekąski, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasta tortowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.